Zogenoemde “Killerclown” accounts nemen weer toe

Een 16-jarig meisje is dinsdagavond zwaargewond geraakt door een zogenoemde ’killerclown’ bij de Nedereindseplas aan de kant van Nieuwegein. „Ze viel van schrik met haar scooter en lag bewusteloos en zwaargewond op de grond. We zijn enorm geschrokken”, vertelt Judy, de moeder van slachtoffer Cheyenne.

Een 24-jarige jongeman werd gistermiddag getraceerd door de politie, maar hij wordt (nog) niet vervolgd. „Hij zegt zelf dat het ging om een grap onder vrienden. Hij wilde hen laten schrikken en zegt dat hij het meisje niet eens heeft gezien”, aldus woordvoerder Martin de Wit van de politie Midden-Nederland.

Volgens de familie van het slachtoffer klopt dat niet en rende de jongen met een clownsmasker achter de meisjes aan. Ze reden rond 21.00 uur op een scooter ter hoogte van de skipiste toen de ’killerclown’, oftewel een jongen met een eng clownsmasker, tevoorschijn kwam. Volgens haar moeder kwam hij bewust achter de meiden aan rennen. Maar volgens de politie wilde hij alleen zijn vrienden laten schrikken.

Pikkedonker

De meiden vluchtten, waarna ze omvielen met de scooter. Cheyenne raakte bewusteloos en lag in het pikkedonker op de grond, haar vriendinnetje belde direct 112. „Mijn dochter moest naar het ziekenhuis. Hoewel ze een helm droeg, zijn haar jukbeenderen gebroken en heeft ze een hersenschudding. Bovendien is haar arm gebroken en heeft de tiener veel schaafwonden. Ze kan zich nauwelijks wat herinneren. Het is echt verschrikkelijk, ook voor haar vriendinnetje”, vertelt moeder Judy geëmotioneerd. De meisjes kwamen van het paardrijden in de buurt.

Tante Bianca de Witte maakt zich ernstige zorgen: „Ik denk niet dat die jongens doorhebben hoeveel leed ze hebben aangericht. We hebben gehoord dat jongens elkaar ophitsen op Instagram en elkaar aanmoedigen om dit vaker te doen. Je moet er toch niet aan denken dat er nog meer slachtoffers vallen.”